HALAMAN UTAMA

Belajar Melabur Dengan Pertandingan OSK 2012

Assalamualaikum, hari ini hari ketiga pertandingan OSK iaitu pertandingan perminan saham yang dianjurkan oleh salah sebuah syarikat pelaburan bursa saham Malaysia untuk peringkat IPT dan terbuka untuk semua pelajar IPT seluruh negara. Permainan ini memberi peluang kepada pelajar IPT seluruh negara untuk memahami bagaimana cara untuk melabur dalam bursa saham Malaysia (BSKL) yang sebenar. Mudah sahaja, daftar dan anda boleh terus melabur menggunakan virtual money yang diberikan sebanyak RM100,000 sebagai modal pelaburan.

Permainan ini amat menarik kerana kita mampu membeli saham-saham tersebut secara 'virtual' dan boleh melihat sendiri kemampuan kita melabur dalam saham-saham yang berada di dalam Bursa Malaysia. Pemenang akan dipilih melalui beberapa kriteria yang dipilih antaranya berapa banyakkah kita mampu menjana keuntungan dengan pelaburan yang kita buat.


Apa, pun selamat mencuba. Sila klik pada gambar [PLAY NOW] untuk cuba menyertai pertandingan OSK peringkat IPT ini.Berikut antara contoh apa yang telah saya buat untuk pelaburan hari ini:-


Sedikit perkongsian saya:-Semoga anda dapat mengambil peluang dalam pertandingan ini dan dapat mempelajari sesuatu daripada permainan ini. Insya-Allah.

Sekian, Terima kasih.
MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

Tiada ulasan:

Nuffnang