HALAMAN UTAMA

[JENAYAH] 2 Kejadian Jenayah Curi Kenderaan Panas

Assalamualaikum, dua kejadian jenayah yang telah dirakamkan oleh CCTV ini telah dikongsikan untuk dijadikan peringatan yang mana kejadian ini direkodkan pada awal bulan November 2013 seperti pada tarikh yang tertera pada rakaman tersebut.

Peringatan juga untuk kita semua, jenayah ini tidak mustahil boleh semakin bertambah di waktu cuti persekolahan ini yang mana mungkin ada yang akan meninggalkan rumah untuk bercuti.

Kejadian adalah sebagai pengajaran dan panduan kepada kita untuk mempertingkan lagi tahap keselamatan di rumah kediaman kita. Jenayah tidak kira masa boleh berlaku sama ada siang hari atau pun di malam hari.

Satu kejadian kecurian motosikal yang gagal telah dirakamkan CCTV dan saya kongsikan di bawah:Kemudian, kecurian kenderaan pacuan empat roda di malam hari tidak sampai 5 minit kenderaan tersebut dapat dilarikan, seperti video yang dikongsikan di bawah:
Semoga video ini akan memberikan kita pengetahuan bagaimana penjenayah ini melakukan kerja-kerja mencuri harta orang lain dalam dua waktu yang berbeza.

Sekian, Terima kasih.
MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

Tiada ulasan:

Nuffnang