HALAMAN UTAMA

Gambar dan Video Banjir Kilat di Damansara Kuala Lumpur 12 Mei 2014

Assalamualaikum, hujan yang lebat sejak pukul 2:30 petang (12 Mei 2014) ini telah menyebabkan banjir kilat di sebahagian Jalan Mahameru ke dua-dua arah. Banjir kilat ini telah menyebabkan sebuah kereta terperangkap di tengah-tengah jalan yang telah dinaiki air dengan pantasnya dan dilihat beberapa orang awam telah membantu mangsa keluar daripada kenderaan yang dinaiki tersebut.

Saya kongsikan tiga bahagian video yang saya sempat rakamkan menggunakan smartphone Ninetology Black Pearl II.

Boleh lihat keadaan di lokasi kejadian dalam rakaman berikut:
Saya berada di lokasi kejadian telah dapat merakamkan sedikit gambar dan video untuk dikongsi bersama anda semua. Mungkin pembangunan MRT ini di lokasi kejadian sedikit menyumbang kepada sistem perparitan berdekatan.

Gambar-gambar di lokasi banjir kilat di bawah:

Semoga dapat dijadikan iktibar untuk kita semua. Pembangunan yang tidak dikawal boleh menjadi asbab terjadinya banjir kilat sekali gus menyebabkan kerugian harta benda kita jika tidak diurus dan mengambil kira faktor alam sekitar.

Saya juga lihat struktur runtuhan yang pernah berlaku di Jalan Mahameru suatu ketika dahulu sudah pun pulih dan diharapkan akan kembali kukuh seperti dahulu.Sekian, Terima kasih.
MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

Tiada ulasan:

Nuffnang