HALAMAN UTAMA

Pesanan Farah TV Al Hijrah Melalui Whatsapp Voice Note 5 November 2016

Assalamualaikum, pada 5 November 2016, tersebar satu pesanan daripada pengacara TV Al Hijrah yang berdurasi 2 minit 50 saat. Farah yang menyampaikan mesej tersebut selepas sesi bual bicaranya pada pagi hari yang sama. Menurutya beliau telah menemu bual salah seorang penasihat kepada Presiden Amerika dan juga pengamal undang-undang dan juga seorang Rabai agama Yahudi di Amerika Syarikat (US).

Menurut Farah, beliau antara yang mengetuai satu persatuan dalam NGO Yahudi selama 49 tahun yang memperjuangkan hak-hak Yahudi di Amerika Syarikat dan seorang Yahudi yang mungkin Zionis atau pun kita pun tak tahu.

 

Agenda utama mereka ialah masuk ke dalam peringkat yang seterusnya yang mana dia akan datang dalam bentuk kawan untuk menceritakan kenapa kita patut ada kebebasan beragama. Mesej utama mereka, kerajaan dan institusi keagamaan harus dipisahkan. Jika perkara ini berlaku, maka tiadalah JAKIM, JAWI, JAIS dan mahkamah syariah tiada lagi di negara kita.

Bolehlah dengarkan versi penuh di bawah ini pesanan tersebut:Semoga kita bersedia dan sedar akan perkara ini. InshaAllah.


Sekian, Terima kasih.
MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

Tiada ulasan:

Nuffnang