HALAMAN UTAMA

Mengapa Harga Emas Turun Bulan April 2013?

Assalamualaikum, harga emas turun bulan April 2013? Mengapa? Menurut sumber luar negara. Kerajaan Cyprus telah menjual simpanan emasnya yang bernilai Euro 400 Million. Tapi mengapa Cyprus menjual simpanan emas mereka? 

Hal ini kerana mereka terpaksa membayar 'bailout' (tanggungan hutang untuk menyelamatkan ekonomi negara). Oleh yang demikian, simpanan emas tersebut telah menyebabkan pasaran emas dunia turun kerana jumlah emas yang banyak telah dijual.

Jadi anda digalakkan mengambil peluang ini untuk menambah simpanan fizikal emas anda untuk simpanan nilai wang masa hadapan anda. Lihat di sini untuk Harga Terkini Emas Yang dijual.

Kesan daripada itu, satu daripada bank di Cyprus telah ditutup akibat krisis kewangan ini. Secara ringkasannya, fakta dengan 'Bailout Cyprus' ini adalah seperti yang di bawah.


Sumber maklumat di atas dipetik di sini: http://www.cyprus-mail.com/bailout/bailout-factbox/20130413Anda boleh membaca beberapa sumber mengenai penjualan emas Cyprus di bawah dan yang berkaitan dengan krisis ekonomi di Eropah yang kini dalam keadaan menangani masalah kewangan masing-masing.

Dan anda bolehlah merujuk laman-laman web yang berkaitan dengan krisis ekonomi di Eropah sebagai pengetahuan am anda semua.

Untuk pengetahuan, Grecee antara negara Eropah yang telah muflis akibat krisis kewangan yang mereka hadapi akibat hutang yang terlalu banyak.

Sekian, Terima kasih.
MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

Tiada ulasan:

Nuffnang