HALAMAN UTAMA

Laporan Lalulintas di Lebuhraya TERKINI

Assalamualaikum, salam Eidulfitri buat semua rakan blogger dan pembaca sekalian. Pada musim perayaan ini, ramai di antara kita yang pulang ke kampung halaman. Namun, sering kali kita terperangkap di dalam kesesakan lalu lintas dalam perjalanan pergi dan pulang. Oleh yang demikian, saya mahu kongsikan beberapa tempat dan sumber maklumat untuk anda mendapatkan laporan trafik yang terkini dan boleh kita perolehi maklumat berkaitan kelancaran trafik di jalan raya atau lebuh raya utama di Malaysia.

Beberapa laman web dan juga beberapa laporan trafik boleh diperolehi melalui sumber yang saya berikan seperti di bawah. Antaranya, untuk mendapatkan laporan di beberapa lebuh raya di Malaysia, anda boleh ke laman web lembaga lebuh raya Malaysia untuk melihat status lebuh raya Malaysia. Dengan penyediaan beberapa sumber berikut, diharapkan, para pemandu dapat merancang perjalanan agar dapat mengelakkan daripada terperangkap dalam kesesakan lalulintas.


Imej bergambar keadaan di lebuh raya di seluruh Malaysia disediakan oleh lembaga lebuh raya Malaysia.
KLIK SINI untuk ke laman web laporan tersebut seperti yang di bawah:-


Imej bergambar terkini keadaan di jalan raya sekitar Kuala Lumpur.
KLIK SINI untuk ke laman web laporan trafik di sekitar Kuala Lumpur seperti di bawah:-Anda juga boleh mengikuti beberapa Twitter untuk kemaskini laporan trafik di seluruh negara seperti senarai di bawah:-

TWITTER PLUS TRAFIK
TWITTER KL TRAFIK
Semoga perjalanan anda semua dipermudahkan dan selamat tiba ke lokasi yang dituju. Insya-Allah.

Sekian, Terima kasih.
MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

Tiada ulasan:

Nuffnang