Cara buang "Windows is not genuine" Windows 7?

Assalamualaikum, "Alamak! windows aku dah kena detact tak ginuine la. Macam mana ni?" tak sengaja keluar kata-kata tersebut. Apa kan daya, pertama kali guna windows 7 yang tak diaktifkan dikesan cetak rompak. Tapi macam mana nak selesaikan masalah ni? Macam nilah. Saya berikan langkah-langkah mudah yang saya buat selepas merujuk kepada beberapa tutorial atau perkongsian di blog-blog yang ada.

Langkah kedua, installkan software tersebut dan biarkan running,
Jika perlu restart, teruskan saja.
Kemudian, selesai masalah. 
Di bawah apa yang berlaku pada Desktop saya sehingga hasilnya.

Lihat pada sebelah kanan di paling bawah. Tertulis "Windows 7, Build 7601, This copy of Windows is not genuine".

Lihat pada Properties My Computer dan pada bahagian windows activation. Produk belum diaktifkan lagi.


Software yang telah didowload kemudian di runningkan. Klik OK sahaja.

Selepas, komputer direstartkan semula, tidak kelihatan lagi notis di bahagian kanan bawah desktop.

Apabila dilihat semula pada Propeties My COmputer juga sudah tidak kelihatan notis pengaktifan Windows.


Kalau masih belum berjaya, boleh cuba cara lain yang disarankan pakar-pakar. Insya-Allah, selesai masalah anda.

SOFTWARE UNTUK DI DOWNLOAD DI SINI

Sekian, Terima kasih.

MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

Nuffnang

Link Bersama