Topup 24 Jam Guna YM Tanpa Cas

Topup murah, siapa tak nak kan? hari ini semua orang nak cepat dan pantas, kadang-kala nak topup pun tak sempat. Hari ini saya nak kongsikan satu peluang bagi mereka yang mahukan duit sampingan dengan hanya tolong orang topup. Anda tak perlu lagi risau kedai tutup atau pun nak keluar pergi pekan lagi.

Terus jadi DEALER dahulu RM400 kini hanya RM100 tak perlu jadi AGEN dengan yuran hanya RM100 sahaja, anda layak jadi tokey jual Topup. Tinggi diskaun anda dapat.

Macam mana caranya? saya mahu cadangkan satu jalan mudah untuk anda semua. Anda kini mempunyai pilihan sama ada mahu topup menggunakan SMS atau pun menggunakan Yahoo Massenger (YM). Jika mahu jimat hanya gunakan YM sahaja kerana tiada cas penghantaran mesej.

Contoh Topup guna YM di bawah:



Tapi bagaimana? Baiklah jika anda tak sabar lagi nak tahu, silalah ke http://ezreload.my/204




Ini salah satu cara yang membolehkan anda membeli dan menjual Topup Kredit daripada hampir lebih 10 syarikat yang anda boleh jual kredit topup tersebut, antaranya Maxis, Celcom, Digi, Clixster, ALTEL, XOX, Tunetalk, UMobile, Italk, Njoi dan Marchantrade.

Celcom Instant Reload RM5 hingga RM100 
Celcom Airtime Share RM3 & RM4 
Celcom PIN RM5 & RM10 
Maxis Instant Reload RM5 hingga RM100 
DiGi Instant Reload RM5 hingga RM100 
DiGi PIN RM5, RM10, RM15 & RM30 
ALTEL PIN RM5, RM10 & RM30 
clixster PIN RM5, RM10 & RM30 
XOX PIN RM3, RM5, RM10, RM30, RM50 & RM100 
iTalk PIN RM10 & RM20 
uMobile PIN RM5, RM10, RM20, RM30, RM50 & RM100 
TuneTalk PIN RM5, RM10, RM15, RM20, RM30, RM50 & RM100 
Merchantrade PIN RM5, RM10 & RM30 
Astro Njoi PIN RM5, RM10 & RM20

Bukan sahaja anda dapat harga murah, anda juga boleh mendapat komisyen dengan setiap jualan yang dibuat.

Saya kongsikan langkah mudah seperti di bawah:

ezReload & AIS® Master Marketing
Khidmat Server ezReload
  • ezReload adalah badan yang menyediakan khidmat server kepada penjual topup yang bernaung di bawah syarikat IBCT Enterprise (TR0087772-V) sejak 2007.
  • Kemuncak prestasi ezReload adalah sekitar tahun 2010 hingga 2013 dengan purata jualan topup sebanyak RM3juta sebulan.
  • ezReload menghentikan sementara lantikan ejen baru bagi proses pemantapan pengurusan.
  • Tahun 2014 merupakan tahun bekerja keras. ezReload memperkukuh tapak, memperkemas sistem pengurusan di samping beberapa pelarasan lain.

Smart Partnership Dengan AIS Master Marketing
  • Bermula 2015 ezReload membuka semula peluang perniagaan kepada peniaga baru.
  • Justeru ezReload melantik syarikat AIS Master Marketing (TR0136839-V) sebagai badan pemasaran ezReload.
  • AIS Master Marketing membuka tawaran peringkat Dealer dengan komitmen tahunan sebanyak RM100 sahaja berbanding RM400 seumur hidup sebelum ini.
  • Dengan sistem rangkaian Dealer pastinya memberi kelebihan yang tinggi kepada para Dealer tanpa perlu fokus kepada jualan topup semata-mata.
Program 'Dealer Get Dealer'
  • Kini menjadi fenomena menjana pendapatan stabil RM2-3k sebulan setiap bulan yang cukup mudah dan pantas untuk direalisasikan!
  • Pastikan anda tidak ketinggalan, daftar PERCUMA & pastikan anda aktifkan dealership untuk pastikan anda juga menjana pendapatan!

Komitmen Tahunan Terendah & Tanpa Kontrak!

  • Untuk mengaktifkan Dealership, anda hanya perlu bayar komitmen serendah RM100 sahaja setahun, tanpa sebarang kontrak.
  • Komitmen yang sangat rendah untuk peluang yang sangat baik dalam membantu ezReload mencapai sasaran jualan.
  • Usaha yang jelas bersih dan suci dari sebarang perkara syubhah..

Insya-Allah berkat!

Bagaimana Cara Menjana Side-Income Mudah Dengan AIS® Master?
  • Daftar AIS® Master percuma.
  • Aktifkan Aplikasi AIS®.
  • Respond pertanyaan bakal Dealer (jika ada).
  • Aktifkan Dealership sebelum bakal Dealer anda 'memotong' anda.
  • Teliti pertumbuhan kumpulan Dealer anda setiap hari (sambil menjual topup untuk mendapat keuntungan runcit kecil seperti biasa)!
  • Teliti penyata bulan semasa, target pendapatan mengikut penyata bulan terdahulu.
  • Tunggu bonus masuk setiap 15 haribulan bulan berikutnya!
  • Berusaha "agak keras" selama satu tahun, kemudian berhenti dengan "wang pencen" setiap bulan!

Daftar atau Login dengan 1 button Facebook yang sama:
...atau...
Isi borang manual untuk daftar guna email:
(lebih rumit kerana perlu sahkan email)


NOTA: Tiada sebarang caj dikenakan, pendaftaran adalah PERCUMA!
POLISI PRIVASI: DATA & MAKLUMAT PENGGUNA ADALAH UNTUK KEGUNAAN DALAMAN SAHAJA, TIDAK AKAN DISALURKAN KEPADA MANA-MANA PIHAK LUAR SAMADA SECARA SENGAJA ATAU TIDAK. PRIVASI ANDA AKAN SENTIASA TERPELIHARA.
DEKLARASI: 'SIDE-INCOME' BERMAKSUD TANPA PERLU PENGGUNA MENINGGALKAN KERJA SEDIA ADA UNTUK MENDAPATKAN HASIL SEPERTIMANA YANG TERTERA. SEGALA PENERANGAN AKAN DIBUAT SECARA TERPERINCI BAGI MENGELAKKAN KEKELIRUAN.
PENAFIAN: POTENSI PENDAPATAN SAMPINGAN TERTERA ADALAH PURATA PENDAPATAN BIASA BAGI SESEORANG PENGGUNA. ADA YANG LEBIH DAN MUNGKIN JUGA ADA YANG KURANG. TIADA HAD PENDAPATAN BAGI PENGGUNA YANG MEMPUNYAI KEKUATAN DARI SEGI PERANCANGAN, STRATEGI & PEMBANGUNAN PERNIAGAAN. SEBARANG BENTUK PENIPUAN, PERDAYAAN ATAU APA SAHAJA PERBUATAN ATAU PERKARA YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG NEGARA MALAYSIA DAN HUKUM HAKAM AGAMA ISLAM ADALAH DIPANDANG SERIUS & TIDAK AKAN SAMA SEKALI DIBENARKAN BERLAKU DENGAN APA JUA CARA SEKALI PUN.


Kelebihan ini akan Sekian, Terima kasih.
MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

Gerhana Bulan 8 Oktober 2014 di Malaysia

Assalamualaikum, gerhana bulan pada 8 Oktober 2014 kali ini bermula pukul 7 malam tadi. Beberapa tempat di seluruh Malaysia sedang menjalankan pengisian termasuk solat sunat khusyuf ketika berlakunya gerhana bulan ini.

Untuk fenomena gerhana yang dapat dilihat di Kuala Lumpur jika cuaca mengizikan adalah seperti yang berikut,

Bagi penduduk di Semenanjung Malaysia, anda akan terlepas fasa permulaan gerhana, dan hanya dapat melihatnya bermula dari fasa gerhana penuh hingga tamat sahaja.

Kiraan di bawah adalah untuk Kuala Lumpur pada tarikh 8 Oktober 2014.

4:17 pm Bulan masuk bayang-bayang penumbra – Tidak kelihatan (Bulan di bawah ufuk)
5:18 pm Bulan masuk bayang-bayang umbra (fasa gerhana separa) – Tidak kelihatan (Bulan di bawah ufuk)
6:25 pm Fasa Gerhana Bulan Penuh bermula – Tidak kelihatan (Bulan di bawah ufuk)
6:54 pm Puncak Fasa Gerhana Penuh – Tidak kelihatan (Bulan di bawah ufuk)
7:24 pm Fasa Gerhana Bulan Penuh tamat (permukaan fasa separa) – Boleh dilihat
8:34 pm Fasa Bulan keluar dari bayang-bayang umbra – Boleh dilihat
9:33 pm Bulan keluar dari bayang-bayang penumbra keseluruhannya – Boleh dilihat
Jika anda berada di pantai timur Semenanjung, seperti di Kuantan, anda berpeluang melihat fasa gerhana ini lebih awal sikit, iaitu ketika ia sedang berada di Puncak Fasa Gerhana Penuh, iaitu jam 6:55 pm (sehinggalah tamat).


Sumber: FalakOnline

Anda yang terlepas mendapat info bolehlah lihat di beberapa tempat rujukan berikut:





Langsung juga dari Lautan Pasifik:

http://live.slooh.com/stadium/live/slooh-covers-the-total-lunar-eclipse-of-october-2014-as-it-slides-across-the-pacific-ocean

Berikut adalah langsung daripada NASA


Kaifiat Solat Sunat Gerhana:

"Usholli sunnatan khusyuf rak'ataini lillahitaala"
Maksudnya : Sahaja aku menunaikan solat sunat gerhana matahari dua rakaat kerana Allah Taala.

Solat sunat gerhana boleh dilakukan sama ada secara berseorangan atau berjemaah dan sebaiknya dilakukan secara berjemaah. Solat sunat gerhana dilaksanakan sebanyak 2 rakaat, 4 al-Fatihah, 4 ruku’ dan 4 sujud. Cara-cara solat adalah seperti berikut:

Rakaat pertama:
Takbir (niat solat sunat gerhana).
Bacaan al-Fatihah dan surah.
Ruku’.
Iktidal.
Bacaan al-Fatihah dan surah.
Ruku’.
Iktidal.
Sujud dan seterusnya seperti solat biasa.

Rakaat kedua:
Sama seperti rakaat pertama.

Disediakan oleh:
Cawangan Falak
Bahagian Penyelidikan
Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

Walaubagaimanapun, terdapat juga masjid-masjid lain yang turut menganjurkan majlis solat sunat gerhana ini di kawasan masing-masing.Oleh yang demikian, saya juga menyeru kepada sesiapa yang berkesempatan agar dapatlah bersama-sama untuk mengikuti majlis solat sunat gerhana tidak kira di mana anda berada. Walaupun sering berlaku gerhana, kadang-kala kita tidak berkesempatan untuk mengikuti majlis tersebut. Namun, seharusnyalah kita mengambil kesempatan untuk melihat kebesaran Allah yang akan dapat dirasai oleh orang-orang yang beriman dan bertaqwa sahaja. Semoga kita termasuk dalam golongan tersebut. Insya-Allah.

Anda boleh juga mendownload maklumat berguna berikut :-

p/s: niat diatas diedit ke bahasa melayu atas sebab tiada font arab.

Semoga fenomena gerhana ini sentiasa mengingatkan kita kepada kekuasaan Allah dan kebesarannya dan lebih mendekati Yang Maha Esa. InshaAllah mendapat manfaat kepada kita semua.

Sekian, Terima kasih.
MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

Daun Betik Mampu Pulih Pesakit Denggi

Assalamualaikum, wabak denggi yang kian meningkat membimbangkan masyarakat jika tidak ada tindakan yang boleh membantu mengurangkan penyebarannya oleh nyamuk aedes.

Namun, adakah anda tahu bahawa daun betik mampu memulihkan pesakit denggi selain daripada sup ketam yang juga dikatakan mampu membantu pesakit denggi.

Saya kongsikan satu surat yang dikongsikan di media sosial yang dikeluarkan oleh Institut Penyelidikan Perubatan (IMR) pada 19 September 2014 untuk panduan dan rujukan kita. Saya juga akan kongsikan bagaimanakah caranya untuk mendapatkan jus daun betik ini yang dipetik atas perkongsian di laman sosial.


SURAT INSTITUT PENYELIDIKAN PERUBATAN YANG MENGESAHKAN JUS DAUN BETIK BOLEH DIGUNAKAN SEBAGAI RAWATAN SAMPINGAN BAGI PESAKIT DENGGI.




Ramai mengetahui buah betik adalah kaya dengan vitamin A dan C.

Namun, ramai yang tidak menyedari bahawa daun betik juga boleh digunakan dalam merawat demam denggi.

Satu kumpulan penyelidik dari Institut Penyelidikan Perubatan (IMR) yang diketuai oleh Dr. Soobitha Subenthran telah menemui bahawa jus daun betik dapat meningkatkan bilangan sel platlet darah di dalam pesakit demam denggi.

Kumpulan tersebut telah bekerjasama dengan Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang, Selangor bagi melakukan kajian klinikal ke atas 228 pesakit demam denggi dan demam denggi berdarah.

Separuh dari pesakit tersebut telah diberikan 50 gram jus daun betik selama tiga hari berturut-turut.

Dalam masa yang sama, bacaan bilangan sel platelet darah pesakit-pesakit telah diambil selama dua hari. Didapati bahawa pesakit yang menerima jus daun betik mempunyai kadar bilangan sel platlet yang lebih tinggi berbanding pesakit yang tidak mengambilnya.

Penemuan ini amat penting kerana sehingga kini, kaedah rawatan demam denggi adalah hanya dengan kaedah pemindahan cecair atau darah.

Menurut kumpulan penyelidik tersebut di dalam artikel kajian yang berjudul ‘Carica papaya Leaves Juice Significantly Accelerates the Rate of Increase in Platelet Count among Patients with Dengue Fever and Dengue Haemorrhagic Fever’ terbitan jurnal ‘Evidence Based Complementary and Alternative Medicine’.

Penemuan ini mungkin akan memainkan peranan yang penting di dalam pengurusan demam denggi pada masa akan datang.


Sumber perkongsian di sini.

Semoga tips ini membantu pesakit-pesakit demam denggi segera pulih dengan penambahan platlet darah mereka. InshaAllah.

Sekian, Terima kasih.
MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

Kenapa Payung Petronas Habis Stok?

Assalamualaikum, stesen Petronas kehabisan stok payung? Setiap kali ada sebarang promosi, pasti kebanyakkan rakyat Malaysia tidak melepaskan peluang yang ada untuk mendapatkannya. Termasuklah saya, di musim perayaan ini pastilah ramai yang bergerak dalam jarak yang jauh dan pasti akan mampu memperolehi payung ini untuk ditebus.

Kenapalah tak bersedia dengan sebarang kemungkinan kehabisan stok ni. Ribu-ribu tu pengguna di Malaysia. Mestilah tak cukup kalau beratus je stoknye setiap stesen.

Sebagai pengguna kita mesti rasa tidak puas hati jika apa yang dijanjikan tidak ditunaikan. Oleh itu saya pun agak tak puas hati juga bila pergi ke beberapa stesen untuk penebusan mendapat jawapan stok tak sampai lagi dan stok dah habis. Jadi, saya mahu mendapatkan penjelasan pihak Petronas melalui Facebook PETRONAS Brands.


Ini jawapan yang diberikan. 

  • Hari Ini ( 4 ) Ogos 2014)
  • PETRONAS Brands
    PETRONAS Brands


    As Salam Farid,

    Maaf di atas kesulitan. Kami amat terharu dengan sambutan yang menggalakan, dan kami sedang berusaha untuk menambah stok payung di stesen-stesen PETRONAS dengan segera. Diharapkan anda terus mencuba dalam minggu ini. Sekali lagi, maaf di atas kesulitan.
    Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi Mesralink di talian 1300 88 8181.
    FB Admin


Kepada sesiapa yang mahu menebus payung bolehlah cuba dalam minggu ini dan minggu depan. Kalau tak dapat juga, memang nak kena Petronas ni. Apa pun tunggu saya cuba tebus dulu, kalau dapat, saya updated posting ini.

Kemaskini: 24 Ogos 2014

Akhirnya satu kad saya yang cukup 10 cop dapatlah tebus payung di PETRONAS Sri Gombak pada 21 Ogos 2014 lalu, nasib baik kali itu sebab tinggal 4 lagi baki payung masa tu. Waktu tu dalam jam 4 petang macam tu kalau tak salah. Tapi masih ada lagi kad yang saya tak dapat tebus lagi. Masih lagi memburu payung di stesen-stesen Petronas dengan membawa kad tu yang dah lusuh sebab dibawa ke hulu hilir.

Masih ada 3 minggu lagi atau lebih kurang 21 hari lagi ni. Rasanya ada 3 kali restok payung kot sebabnya katanya dalam setiap seminggu dia akan hantar. Kalau tak dapat tebus ni, sesiapa pun geram.


Inilah payungnya di atas ini.

KEMASKINI 1 Oktober 2014
Pelanggan yang dihormati,
Berikutan sambutan hangat yang diberikan, tempoh penebusan bagi promosi “Miliki Payung Edisi Terhad Apabila Anda Berbelanja Di Stesen PETRONAS” telah DILANJUTKAN!
Sekiranya anda telah mengumpul 10 cop setakat 15 September 2014, sila mendaftar di mana-mana stesen PETRONAS pilihan anda untuk penebusan payung. Pendaftaran dibuka dari 1 - 15 Oktober 2014.
Kami akan menghubungi anda apabila payung anda sedia untuk diambil.
Terima kasih atas sokongan anda yang berterusan.
Untuk maklumat lanjut, sila layari www.mymesra.com.my/daftar

Semoga yang tak dapat, ada peluang untuk menebus payung. InshaAllah.

Sekian, Terima kasih.
MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

#TERKINI Gambar Lokasi Nahas #MH17 MAS 17 Julai 2014

Beberapa gambar terkini nahas #MH17 yang telah dikatakan ditembak jatuh di ruang udara Ukraine. Gambar yang diambil daripada sumber berita Rusia dan sumber yang terkini nahas. Sekadar berkongsi maklumat berita terkini daripada sumber alternatif lain.

Sumber dipetik dari laman web http://lifenews.ru/


Gambar dan Video akan dikongsikan seperti dibawah diambil dan akan disertakan sumber ianya diambil untuk pengetahuan kita semua.

Untuk LIVE daripada media Rusia lihat sini http://lifenews.ru/watch-live

LIVE daripada BBC News di sini http://www.bbc.com/news/world-28354787


Seorang penumpang warganegara Malaysia dikenal pasti melalui passport yang telah dijumpai ialah
1. Sanjid Singh Sandhu Jijar Singh berasal daripada Pulau Pinang berusia 41 tahun (dalam gambar di bawah)



Video Terkini Nahas:


















Semoga semuanya dapat diselesaikan dengan baik. Takziah kepada keluarga penumpang MAS #MH17



Sekian, Terima kasih.
MINDA INSAN - Info Ditambah, Minda Bercambah.

Nuffnang

Link Bersama